Foto: via. Taskin Ashiq / Unsplash.

Valve belønner hacker, der afslører alvorlig bug

Der kan være gode penge i at finde systemfejl hos en af verdens største spiludbydere.

Artem Moskowsky er navnet på den godhjertede hacker, der tilbage i august opdagede en bug på Valves Steam-platform. Buggen gjorde det muligt for folk med adgang til udviklerværktøjer at generere gratis aktiveringskoder til et hvilket som helst spil på platformen.

Det er i dag ganske let at komme i besiddelses af en udvikleradgang, hvorfor der er tale om en bug, der i hænderne på de forkerte mennesker kunne have resulteret i et stort økonomisk tab for virksomheden.

White hat bug hunter

Heldigvis var det den selvproklamerede ”bug hunter” Artem Moskowsky, der faldt over fejlen i Valves system. Og så snart at Moskowsky blev bekendt med buggen, indberettede han problemet til Valve, der viste deres taknemmelighed ved at betale Moskowsky lige omkring 135.000 kroner for blotlægge fejlen.

Held, hemmeligheder og 36.000 aktiveringskoder

Selvom Moskowsky opdagede fejlen tilbage i august, har Valve holdt episoden hemmelig frem til nu, da virksomheden har været i gang med at undersøge, om der har været folk, der har misbrugt buggen, inden den blev opdaget.

Undersøgelsen viser dog til Valves store held intet tegn på, at fejlen er blevet udnyttet inden, den blev opdaget. Og heldigvis for det. Moskowsky har nemlig beskrevet overfor tech-magasinet The Register hvordan, han uden videre problemer fik systemet til at generere 36.000 gratis nøgler til spillet Portal 2.

Ikke første gang

Valve har en lang historie med ondsindede brugere, der på mere eller mindre snedige måder har skaffet sig selv uledsaget adgang til Valves systemer med den hensigt at drage fordel af de informationer, de har været i besiddelse af.

Moskowsky har således gjort det til sin leveveje at opdage og indrapportere forskellige bugs hos virksomheder som Valve. Tilbage i juli fandt han således en anden bug hos Valve, der resulterede i en findeløn på hele 165.000 kroner.