Asien er forrest i e-sportskapløbet, men Goldman Sachs forventer vækst i hele verden. Foto: Valve via Flickr

Verdens største esportsarrangement flytter

Med et svimlende millionbeløb i præmiepuljen er The International Dota 2 Championship verdens største esportsarrangement, som indtil nu har været afholdt i Key Arena. Nu flytter begivenheden placering til Rogers Arena.

Skrevet af Alexander Wilson

Med en præmiepulje på hele 150 millioner i 2017 er The International Dota 2 Championshop uden tvivl verdens største arrangement inden for esportens verden, som Team Liquid sidste år formåede at vinde.

Turneringen har i seks år i træk fundet sted i Key Arena i Seattle med plads til cirka 17.000 mennesker. Nu bliver eventen for første gang nogensinde afholdt på canadisk jord, da det bliver afholdt i Rogers Arena med plads til omkring 18.000 tilskuere fra den 20.-25. august.

Sidste år kom danskeren Johan “N0tail” Sundstein på en delt 7.-8. plads med sit hold OG, og kunne dermed hive 3,7 millioner med hjem. I 2016 kom danske Rasmus “MiSeRy” Filipsen og resten af Digital Chaos på 2. pladsen og vandt, hvad der svarer til hele 20,7 millioner.

Indtil videre er Virtus.pro det eneste inviterede hold til turneringen, som sidste år kom på en delt 5.-6. plads sammen med Invictus Gaming, hvor begge hold havde ret til små 2,5% af præmiepuljen, som dog er 6,7 millioner.

Præmiepuljen til dette års The International er endnu uvis. Det endelige beløb afhænger nemlig af fansene, som kan købe in-game goodie bags, som for eksempel giver en bedre seeroplevelse og dermed støtte præmiepuljen. Billetsalget til årets event starter på lørdag den 24. marts kl 06:00. Mere information kan findes her.

Skriv et svar