xQc Swat
Félix 'xQc' Lengyel fik sig noget af et chok, da han fik uventet besøg midt under sin stream. Foto: Skærmbillede fra Twitch.

Video: Overwatch-streamer får besøg af politiet under live-stream

Den fransk-canadiske Overwatch-spiller Félix ‘xQc’ Lengyel fik besøg af politiet, mens han sad og streamede. 

Skrevet af Markus Ambrosius

‘xQc’ er en omdiskuteret herre i OW-miljøet. Fransk-canadieren har allerede tegnet kontrakt – og fået den ophævet – som professionel i Overwatch League under Dallas Fuel’s faner. Og vi er kun igang med OWL Season 1. Nu lever han streaming-tilværelsen. Og Félix’ stream er ikke just kedelig – det vidner videoen i bunden af artiklen så sandelig om.

Ban, Ban og BAN!

Félix Lengyel er ad flere omgange blevet givet karantæner og bøder af både OWL og Dallas Fuel.
Dette er blandt andet sket på baggrund af nogle homofobiske udtalelser, xQc ytrede på sin egen stream.
Episoden kan ses herunder:

I onsdags var der så dramatik på streamen igen, da xQc fik besøg af ikke bare én, men eftersigende en håndfuld politibetjente.
Først var reddit og Twitter på den anden ende, da de fleste brugere mistænkte episoden for at være en såkaldt ‘swatting’.
At ‘swatte’ en streamer er en meget alvor og uhyggeligt tendens, hvor trolls anmelder en given streamer for noget kriminelt, hvorefter streameren bliver raided af en SWAT-styrke eller en gruppe betjente.

Det var heldigvis ikke tilfældet. Betjentenes ærinde var at undersøge en støjklage, men episoden skulle ikke desto mindre have været meget voldsom. Félix ‘xQc’ Lengyel udtalte selv følgende på sin discord:

xQc er kendt for at være en af de bedste tankspillere inden for OW-scenen. I særdeleshed når han spiller sin main, Winston.
Selve episoden, hvor xQc får besøg af politiet, kan ses i klippet herunder:

xQc’s hold står måbende tilbage, da de ikke forstår, hvorfor deres main-tank er AFK. Men mon ikke, de tilgiver ham?

Skriv et svar