Sidst Astralis var på Wembley vandt de Majoren. Foto: RFRSH Entertainment

Wembley vender tilbage i nyt ECS-format

2019-udgaven af Esports Championship Series (ECS) kulminerer med finalekampe på Wembley. Dermed er det berømte stadion tilbage som CS:GO-finalested, efter at det senest dannede rammen om Majoren i 2018.

I det hele taget har FACEIT, der står bag ECS, arbejdet hårdt på at ændre formatet til turneringen. Blandt andet har man forsøgt at begrænse antallet af kampe for de bedste spillere.

Det gøres ved at afholde fem onlineserier i perioden fra 11. marts til 9. maj. Der spilles i EU og NA, som man har været vant til. Ved de tre første serier – eller turneringer, om man vil – går vinderen i hver region videre til finalerne. Det vil sige, at hvis Astralis vinder den første turnering, behøver de ikke deltage i de efterfølgende fire turneringer.

Efter de første tre turneringer er der fundet seks hold til finalerne. De to sidste hold findes over de næste to turneringer. Det hold, der har indtjent flest penge over de fem turneringer, får således den sidste billet.

De otte finalehold mødes den 6-9. juni på Wembley. Her deles de op i to grupper. De to bedste hold fra hver gruppe går videre til slutspillet, der kulminerer med en Grand Final.

Overblikket ser således ud:

Der er allerede otte kvalificerede hold i både EU og NA. De øvrige hold – otte i hver region – findes ved de åbne kvalifikationer.

De kvalificerede hold fra EU: Astralis, FaZe, fnatic, LDLC, mousesports, Ninjas in Pyjamas, North, Optic

De kvalificerede hold fra NA: Complexity, Cloud9, Eunited, MIBR, NRG, Renegades, Rogue, Team Liquid

Der spilles om 25.000 dollars i hver af de fem serier, mens der er 500.000 dollars på spil ved finalerunden. I alt er der således 750.000 dollars i omløb.

Skriv et svar