Xyp9x er en af de første CS-spillere, der har vundet over en million dollars. Foto: Adela Sznajder via DreamHack

Xyp9x: “Det er vigtigt for motivationen, at vi ikke deltager i alle turneringer!”

Som bekendt vandt Astralis i går sin ottende titel i 2018, da de vandt finalen over MIBR ved ECS Season 6 Finals. Nu fortæller holdets spiller Andreas “Xyp9x” Højsleth om, hvordan det er hele tiden at skulle leve op til titlen som værende verdens bedste hold.

Skrevet af Alexander Wilson

Der hersker ingen tvivl om, at Astralis har haft et godt år, da de har været i hele ti finaler igennem året og vundet otte af dem. I hele syv måneder har de domineret scenen og været solidt placeret på førstepladsen på HLTVs top 30 rangliste.

I denne ombæring har HLTV taget en snak med Xyp9x, som fortæller lidt om, hvordan det er, når man skal leve op til forventningerne og hele tiden skal præstere på et højt niveau for at bibeholde titlen som verdens bedste hold.

Vi ved hvor hårdt det er at være verdens bedste hold og hele tiden være innovativ. Lige nu er det vores varemærke, at vi laver metaen for alle hold, for alle kopierer os. For at holde motivationen oppe tror jeg, at det er vigtigt, at vi ikke deltager til alle turneringer, som vi gør lige nu. At vi har noget tid derhjemme til at finde motivationen igen og blive sultne efter at vinde turneringer. Jeg kan godt forstå, at seerne synes, at det er kedeligt, hvis vi vinder hele tiden, men for at være ærlig skyldes det alt den tid vi lægger i det, og det burde alle folk respektere. Vi bliver ved, og vi har været verdens bedste hold i syv måneder. Det er for vildt, at vi har gjort det, og vi forsøger blot at holde vores streak.“, fortæller Xyp9x til HLTV.

Allerede om otte dage skal Astralis igen i kamp, når de deltager i ESL Pro League Season 8 Finals, som bliver afholdt i Odense. Her skal de sammen med landsmændene fra North dyste mod hold som Natus Vincere, Liquid, MIBR og mousesports.