Astralis træner "zonic" ser "Kjaerbye" som den store taber af rivalskiftet. Foto: Adela Sznajder via Dreamhack.

Zonic: “Hvis man skal sammenligne det med fodbold, spiller vi lidt ligesom Barcelona”

Astralis’ træner sammenligner dem selv med fodboldholdet, Barcelona, da de godt kan lide at have kontrol over banen og dermed presse deres modstander konstant.

Skrevet af Emil Terkelsen – emil@esm.dk

Astralis møder i aften klokken 21.00 verdens nummer syv, mousesports, og forud for kampen har BT haft fat i det danske stjerneholds træner, “zonic”, samt “xyp9x”.

Det er tydeligt at se, at Astralis går op i deres teamplay og struktur på holdet, hvor et omvendt eksempel er FaZe, der ofte vinder kampe på baggrund af individuelle præstationer grundet deres lidt mere løse stil, hvor de enkelte spillere har plads til at lave plays.

“Vi kan godt lide at være meget strukturerede i vores måde at spille på. Selvfølgelig er der plads til, at de kan lave nogle forskellige ting, men hvis man skal sammenligne det med fodbold, spiller vi lidt ligesom Barcelona”, fortæller zonic til BT.

“De kan godt lide at have boldbesiddelse, og på samme måde vil vi gerne have kontrol over de forskellige steder på banen og derfra konstant presse vores modstandere”, fortsætter Astralis’ træneren i sit interview.

Nøgleordene er teamplay og samarbejde på Astralis-mandskabet, og her er clutch-kongen xyp9x helt enig med sin træner.

“Vi har spillet sammen længe, og vi kender hinanden rigtig godt, så det teamplay, vi har, er en af vores helt store styrker”, fortæller xyp9x til BT.

Selve Majoren starter klokken 16.00 i dag, hvor North møder Vega Squadron, mens Astralis først skal i aktion klokken 21.00.