Credit: Shutterstock
Credit: Shutterstock

Så tidligt kan du blive professionel e-sportsstjerne

Otte år. Så tidligt kan man blive professionel e-sportstjerne, i Fortnite. Der er tale om amerikaneren Joseph Deen fra Californien, der har skrevet under på en kontrakt. Den er underskrevet af e-sportsorganisationen Team 33, der har givet 200.000 danske kroner for den unge stjerne. 

For tidligt  

Der går dog nogle år før man kan se Joseph Deen i de store turneringer, da Fortnite har en aldersgrænse på 12 år. Netop drengens alder har skabt nogle etiske dilemmaer, som afholder den danske e-sportsorganisation Tricked E-sport fra at følge eksemplet.

Til DR udtaler Christoffer Snejbjerg, Tricked E-sport Fortnite-manager, at det særligt omhandler modenhed, som endnu ikke er nok til stede ved spillere i en så tidlig alder. Det er dog ikke alle der har disse betænkeligheder. BBC skriver, at blandt de top-ti mest betalte Fortnite spillere, er det kun to der er over 18 år.

Drømmen om at blive professionel e-sportsstjerne

Ifølge Lars Esmarch fra Center for Digital Pædagogik, udlever Joseph Deen drømmen på baggrund af mange jævnaldrende spillere, der selv drømmer om at blive professionelle e-sportsudøvere. Joseph Deens eget idol er Kyle “Bugha” Giersdorf, der som kun 16-årig vandt VM i Fortnite og tre millioner dollars. 

Krævende at være professionel

Det er dog ikke nok at være god til at headshotte og være inde i spillets mekanikker. Lars Esmarch udtaler videre til DR, at mange af de unge vil lære, at digital tilstedeværelse og -persona er enorm vigtigt. Der er tale om en branche, hvor fans er meget tætte på de professionelle e-sportsstjerner, hvilket resulterer i et stort pres.

Tilstedeværelsen på de sociale medier er også fokusset i Joseph Deens kontrakt. Opgaven for den unge professionelle e-sportsspiller er fremadrettet at udvikle sit brand, med henblik på at nå ud til jævnaldrende.