Fortnite map, hvor der altså er flere muligheder for at fiske. Foto: Epic Games.

Fisk dig til sejren i Fortnite

Læg dine våben, slip dine byggematerialer og tag en pause fra at jagte sejre i battle royale. Fortnite kan virke som et spil, der hovedsageligt består af pistol- og byggekampe. Spilleren Hamish Hector er dog ikke i tvivl om, hvad der er Fortnite’s bedste funktion: fiskeri. I en artikel på techrader.com beskriver han denne afslappende funktion og anbefaler den som et godt alternativ til de mange kampe, der ellers præger det populære spil. 

Nødvendig afslapning

Battle Royales er stressende. Når spillet intensiveres, og antallet af spillere falder, går adrenalinpumpen i overdrive, og hjertet begynder at banke. Udsigten til at vinde kommer tættere og tættere på, og enhver handling kan betyde knald eller fald.

Selv efter at kampen er slut, og uanset om man vinder eller taber, vedbliver energien med at være i kroppen, og det kan tage et stykke tid, før man begynder at falde til ro. Det er her, fiskeri kan gøre en forskel. Ude ved vandet skal man ikke bekymre sig om elimineringstællinger og kampen – det er kun spilleren og fisken.

Fiskeri blev tilføjet i kapitel 2, sæson 1 af Fortnite Battle Royale. Ved hjælp af en stang eller en harpunpistol kan spillerne trække nyttige genstande og våben op fra dybet. Der er også forskellige fisk – eller Floppers, som de kaldes i spillet – som tilbyder forskellige fordele, såsom helbredelse eller en midlertidig hastighedsforøgelse. Men hvad man hiver i land, er ikke nødvendigvis det, der betyder noget i disse afslapningsperioder efter kampen. 

Zen og koncentration

Det der for Hamish Hector betyder noget er at opnå den zen-lignende tilstand, som enhver lystfisker kan skrive under på. Den meditative, flydende fornemmelse af at kaste stangen ud, fokusere al opmærksomheden på svømmeren i vandet og vente på, at vandsprøjtet fortæller, at det er tid til at rulle stangen ind og derefter nappe sin fangst. I disse øjeblikke, med enhver sans fokuseret på opgaven, rydder man sindet, og kroppen slapper af.

En grad af koncentration er dog nødvendig. For det første skal man holde øje med fiskepladser – små områder med vand, hvor flopperne kan ses hvirvle rundt – der tilbyder det mest interessante udvalg af fangster. Og ikke alle i spillet deler sandsynligvis ønsket om at komme væk fra det hele. Man kan således nogle gange finde det stille sted invaderet af skud, og i disse øjeblikke vil ens koncentration blive testet.  At være i stand til at opretholde fokus på fisken, mens man undgår kugler, og at lære at lykkes med to opgaver på én gang uden at føle presset fra nogen af dem; det er et tegn på en stor Fortnite-fisker. 

Konkurrence i fredstid

Et andet aspekt er at mestre det konkurrencemæssige element af dette rolige gøremål. Fortnite tilbyder en fiskesamling – en oversigt over de fisk, man har fanget siden sidste sæson-nulstilling. Fiskesamlingen sporer de forskellige sorter af fisk, hvordan man fanger dem, og hvilken størrelse den største af hver slags, man har fanget, er. Her er det vigtigt at dele statistikken med sine venner.

Hver ny sæson bringer en ny konkurrence, et løb om at være den første til at udfylde samlingen med de største Floppers, man kan finde. Man vil, ifølge Hamish Hector, hurtigt lære, at battle royal er meningsløse til sammenligning – det handler om at fange flest fisk.

Der findes forskellige fisk på tværs af hele Fortnite-kortet, så man bliver nødt til at udforske fra høj til lav, nord til syd, øst til vest, for at nå målet om at fange hver eneste fisk. Når Flopper-samlingen er færdig, er man klar til den afsluttende test – hvordan man anvender det, som fiskeriet har lært andre steder i Fortnite.

Flopperens vej

Gennem fiskeriet lære man, hvordan man bliver bedre i Fortnite. Når man leder efter fiskepladser, lærer man, hvordan man finder muligheder, når de opstår, og man ved, hvor man kan finde kilder til nyttigt bytte. At undvige skud, mens man holder fokus på fiskeriet, hjælper en i kamp. Hvis man er i clinch med en fjende, vil man være forberedt på, hvis en tredjepart bliver involveret, og man har med stor sandsynlighed lettere ved at komme væk som sejrherren.

De fisk, man opdager på rejsen, er også til stor hjælp. De tilbyder nyttige fordele som hurtig helbredelse eller en røgskærm, man kan forsvinde bagved. Man ved, hvor og hvordan man kan finde fiskene, når en kamp starter, så man hurtigt kan opbygge et spilvindende arsenal. Eventyret hen over øen vil også give et indblik i forskellige placeringer, hvilket giver en bedre idé om de bedste steder at søge efter bytte.

Alt dette på en kølig måde, netop fordi man har lært at mestre sine impulser ved vandkanten.

Ikke uden humor

Vigtigst for Hamish Hector er det, at spilleren forhåbentligt vil grine ved at gøre det. Der er masser af humor at finde i Fortnite-fiskeri, fra dumme Flopper-navne til nytteløsheden ved at sammenligne tilfældigt genererede virtuelle fiskestørrelser med kammeraterne.

Uanset om man er en super-konkurrencedygtig Fortnite-mester eller helt ny i spillet, er fiskeri en simpel funktion, der er virkelig let at fordybe sig i, og fiske-entusiasten opfordrer alle til at prøve det eller bruge mere tid på det, hvis man allerede har følt sig lokket.

Brug for en stabil internetløsning til den bedste gaming oplevelse? Så læs mere her.